Sopiva kuukausierä 250 €

Nuoren 20 000 euron arvoisen käytetyn auton hankinta ja ylläpito rahoituksella maksaa yleensä saman verran kuin vanhemmankin auton. Tärkein tekijä nuoren auton kokonaiskustannuksissa on ajoneuvon arvon aleneminen. Vanhalla autolla puolestaan ei ole enää paljon arvoa mitä menettää, mutta korjauksiin voi upota sitäkin enemmän rahaa.

Mikä vaikuttaa auton arvon alenemiseen?

Uuden auton arvo laskee nopeimmin. Esimerkiksi supersuositun Skoda Octavian arvo laskee ensimmäisen vuoden aikana yli 400 euroa per kuukausi. Sen jälkeen lasku tasaantuu 200 euroon per kuukausi jopa kymmeneen ikävuoteen asti.

Avain edulliseen autoiluun on siis hankkia auto parhaassa iässä 2-4 vuotiaana, kun mittarissa on vielä alle 150 000 km. Arvonsa säilyttävät parhaiten suositut, maineeltaan kestävät ja luotettavat automerkit ja -mallit, joille löytyy kysyntää vielä iäkkäämpinäkin. Ensirekisteröintien mukaan Suomen suosituin automalli on ollut jo vuosien ajan esimerkissä mainittu Skoda Octavia. Autoleasingyhtiöt luottavat merkkeinä vahvasti myös Audiin, Bemariin, Fordiin, Nissaniin, Opeliin, Toyotaan, Volkswageniin ja Volvoon, koska niiden ns. perheautomallit tarjoavat rahalle hyvää vastinetta ja pitävät parhaiten arvonsa. Eniten arvoaan menettävät puolestaan premium-merkkien luksusmallit, ranskalaiset kansanautot sekä katsastustilastojen pohjalla olevat mallit.

Miksi 250 euroa on sopiva kuukausierä?

Me keskitymme omassa liiketoiminnassamme autoihin, joita on hyvin edullista ylläpitää. Myyntiin valitaan perusluotettavia autoja, joilla on ajettu alle 150 tuhatta kilometriä ja huoltohistoria on moitteeton. Näiden ajoneuvojen arvonmenetys on keskimäärin 200 euroa kuukaudessa, joten uuden omistajan on järkevää hoitaa autolainaa pois hieman nopeampaan tahtiin, jotta autossa oleva velka ei ole koskaan suurempi kuin auton arvo. Rahoituskorkokin pysyy hyvin maltillisena, kun auto voi toimia koko laina-ajan velan vakuutena. Auto voidaan myös rahoittaa jopa ilman käsirahaa.

Edullisempi kuukausierä mahdollinen

Kuukausierä 250 € on hyvä yleissuositus, jotta lyhennys on varmasti suurempi kuin auton arvonmenetys perheautoluokassa. Rahoitusyhtiöstä voidaan kuitenkin hakea päätöstä myös alhaisemmalle tai korkeammalla kuukausierälle säätämällä käsirahaosuutta, laina-aikaa, viimeistä maksuerää ja/tai korkoa. Kannattaa ottaa meihin yhteyttä, niin teemme Sinulle räätälöidyn laskelman. Ja rahoituspäätöksenkin saat yleensä muutamassa minuutissa puhelimitse tai käymällä liikkeessämme.

– Tehdään hyvät kaupat yhdessä –