Mikä on sopiva kuukausierä?

Nuoren 20 000 euron arvoisen auton käyttö maksaa saman verran kuin vanhemmankin auton. Tärkein tekijä nuoren auton kustannuksissa on arvon aleneminen. Vanhalla autolla puolestaan ei ole enää paljon arvoa mitä menettää, mutta korjauksiin voi upota sitäkin enemmän rahaa.

Miten auton arvo alenee?

Uuden auton arvo laskee nopeimmin. Esimerkiksi supersuositun Skoda Octavian arvo laskee ensimmäisen vuoden aikana jopa 500 euroa per kuukausi. Sen jälkeen lasku tasaantuu 200 euroon per kuukausi noin kymmeneen ikävuoteen asti.

Avain edulliseen autoiluun on siis hankkia auto parhaassa iässä 2-4 vuotiaana, kun mittarissa on korkeintaan noin 100 tkm. Arvonsa säilyttävät parhaiten suositut, maineeltaan kestävät ja luotettavat automerkit ja -mallit, joille löytyy kysyntää vielä iäkkäämpinäkin. Ensirekisteröintien mukaan Suomen suosituin automalli on ollut jo vuosien ajan esimerkissä mainittu Skoda Octavia. Autoleasingyhtiöt luottavat merkkeinä vahvasti myös Audiin, Bemariin, Fordiin, Nissaniin, Opeliin, Toyotaan, Volkswageniin ja Volvoon, koska niiden ns. perheautomallit tarjoavat rahalle hyvää vastinetta ja pitävät parhaiten arvonsa. Eniten arvoaan menettävät puolestaan premium-merkkien luksusmallit, ranskalaiset kansanautot sekä katsastustilastojen pohjalla olevat mallit.

Miksi 200 tai 250 euroa olisi sopiva kuukausierä?

Me keskitymme omassa liiketoiminnassamme autoihin, joita on hyvin edullista ylläpitää. Myyntiin valitaan perusluotettavia autoja, joilla on ajettu noin 100 tuhatta kilometriä ja huoltohistoria on moitteeton. Näiden ajoneuvojen arvonmenetys on keskimäärin 200 euroa kuukaudessa, joten uuden omistajan on järkevää hoitaa autolainaa pois samaan tai hieman nopeampaan tahtiin, jotta autossa oleva velka ei ole koskaan suurempi kuin auton arvo. Rahoituskorkokin pysyy hyvin maltillisena, kun auto voi toimia koko laina-ajan velan vakuutena. Auto voidaan myös rahoittaa jopa ilman käsirahaa.

Edullisempi kuukausierä mahdollinen

Kuukausieräksi 200-250 € on hyvä suositus. Rahoitusyhtiöstä voi hakea päätöstä myös alhaisemmalle tai korkeammalla kuukausierälle säätämällä käsirahaosuutta, laina-aikaa, viimeistä maksuerää ja/tai korkoa. Kannattaa ottaa meihin yhteyttä, niin teemme Sinulle räätälöidyn laskelman. Rahoituspäätöksenkin saat muutamassa minuutissa puhelimitse.

 


Tutustu autoihin

 

Tilaa auto koeajoon kuukaudeksi

Kommentoi ja voita Neste MY uusiutuva diesel -tankkauskortti (arvo 50 €)

Perustin yrityksen tuottamaan uusia palveluita luotettavaa, edullista perusautoa tarvitseville. Vaihtoleasingistä on tullut vuoden aikana erittäin suosittu malli autoilla ilman omistamisen murheita. Samoin mahdollisuus 30 päivän koeajoon ja kotiintoimitus on otettu vastaan hienosti. Kokeilen mielelläni uusia ideoita ja arvostan käyttäjien palautetta palvelun kehittämiseksi.