Leasingauto yhteiskäyttöön työpaikalla

Pääkaupunkiseudun yrityksille on nyt tarjolla leasingautoja yhteiskäyttöön. Palvelu on edullinen ja joustava ratkaisu autoiluun työ- ja vapaa-aikana. Yhteiskäyttö on nykypäivää ja ekologista. Se tuo yritykselle ja auton käyttäjille tuntuvia säästöjä. Vaihtoleasing sopii myös itsenäiselle pienyrittäjälle jakamaan autoilun kustannukset kätevästi työ- ja yksityisajoihin, sillä molemmista toimitetaan erillinen kuukausilasku alv-erittelyllä.

Yritykselle työajoon

Kuukausihinta on yritykselle 475 € (alv 24%). Palvelu sisältää nuoren henkilöauton säännöllisesti huollettuna ja tarkistettuna, liikennekaskon sekä polttoaineet 1400 kilometrille työajoa varten. Mahdollisista ylikilometreistä veloitetaan 0,34 €. Yritys säästää huomattavasti kuluissa taksikyyteihin verrattuna, ja jopa oman auton käytöstä maksettuihin kilometrikorvauksiin nähden. Henkilöstö voi käyttää leasingautoa työaikana asiakaskäynteihin, työmaavierailuihin tai mihin tahansa muuhun työajoon. Me käymme säännöllisesti huolehtimassa auton polttoaineen täydennyksestä, jos samassa toimipisteessä on vähintään viisi leasingasutoa. Muutoin kunkin auton mukaan toimitetaan Neste-maksukortti, jolla kuljettaja voi hoitaa omatoimisen tankkauksen.

Avainhenkilölle myös yksityisajoon

Yritys voi myös vuokrata auton ”puoliksi” hintaan 240 € (+alv 24%) käytettäväksi työajoon 700 km kuukaudessa mutta vain ns. virka-aikana. Työntekijä tai yrittäjä voi itsenäisellä sopimuksella liisata saman auton käyttöönsä aina työajan ulkopuolella hoitaakseen kaikki yksityisajonsa hintaan 295 €/kk, mikä sisältää auton, vakuutuksen ja polttoaineet omalle 700 kilometrin ajomäärälle.

Perinteisesti leasingauto on annettu yrityksissä työsuhdeautoksi, jolla avainhenkilö voi hoitaa niin työ- kuin yksityisajonsa. Vapaan autoedun verotusarvo Skoda Octavialla tai vastaavalla on noin 450 euroa, jos yksityisajon osuus on melko vähäistä. Nyt sama palvelu vaihtoleasingillä on tarjota työntekijälle hintaan 295 €, joten on paljon edullisempaa ja helpompaa osapuolille maksaa työstä palkka rahana, jotta työntekijä kustantaa itse edulliset yksityisajonsa.

Kenelle vaihtoleasing sopii

Vaihtoleasing sopii hyvin kaiken kokoisille yrityksille Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla toimipisteissä, joissa työntekijät tarvitsevat autoa työmatkoihin ja työ vaatii vierailuja muihin pääkaupunkiseudun yrityksiin tai lähiseudun työmaille. Vaihtoleasing on yritykselle edullisin ja nopein vaihtoehto henkilöstön kulkemiseen lähiseudulla. Sopimuksen voi myös joustavasti keskeyttää tai päättää milloin vain kuukauden irtisanomisajalla ilman mitään sopimussakkoja.

Vaihtoleasing ei kuitenkaan sovi kaikkiin käyttötarkoituksiin, koska auto vaihdetaan toiseen vastaavan yksilöön keskimäärin parin kuukauden välein. Autoon ei voi esimerkiksi asentaa kiinteästi lisälaitteita eikä sitä voi käyttää pysyvänä varastona työvälineille. Yksinkertainen auton ulkopuolinen teippaus esimerkiksi yrityksen logolla sen sijaan onnistuu.