Vaihtoleasing 490 €/kk vai osamaksulla 199 €?

Yksityisautoilun kustannukset voi jakaa kuukausieriin osamaksukaupalla tai vaihtoleasingillä. Tiedätkö kumpi meidän tarjoamista mahdollisuuksista sopii sinulle paremmin? Tämä artikkeli autaa punnitsemaan vaihtoehtoja ja tekemään valinnan sen mukaan mitä autoilussaan arvostaa. Vertailun autovalikoima koostuu nuorista, keskimäärin 15 000 € arvoisista neliovisista perheautoista. Automerkit ja -mallit ovat olleet vuosia Suomen ensirekisteröintitilastojen kärjessä, joten ne soveltuvat hyvin useimmille perusarkikäyttöön.

 

HINTA: Oma on ehkä hieman edullisempi

Perustason vaihtoleasing maksaa 490 € kuukaudessa, ja hinta sisältää auton, vakuutuksen ja polttoaineet 800 km ajomäärälle.

Osamaksulla ilman käsirahaa kuukausieräksi muodostuu keskimäärin 200 euroa, mikä heijastaa auton arvon alenemista 5 vuoden sopimusaikana. Omistusautolla tulee kuitenkin lisäksi itse maksettavaksi noin 250 € erilaisia käyttökustannuksia kuten vakuutukset, ajoneuvoverot, huollot, korjaukset, katsastukset, renkaiden vaihdot ja säilytykset sekä polttoaineet. Maksut tulevat eri lähteistä ja epäsäännöllisissä erissä. Kokonaiskustannus on yli 450 euroa kuukaudessa, mikä lähes saman verran kuin edullisimmalla vaihtoleasingsopimuksella.

 

VARUSTELU: Osamaksulla saa haluamansa varustelun

Auton ostajalla on oman budjettinsa rajoissa mahdollisuus valita itselleen, mikä tahansa myynnissä oleva auto, juuri sellaisin merkein, varustein, tehoin ja värein kuin haluaa. Kriteerit täyttävät autot voivat olla harvassa, mutta sopiva tarvitseekin löytää vain kerran.

Vaihtoleasingpalveluun kuuluu muutaman kuukauden välein vaihtuva neliovinen, uudenveroinen henkilöauto. Asiakas voi esittää toiveita auton varustelulle, mutta välttämättä tarjolla ei aina ole sellaista farmaria, jossa on myös automaattivaihteisto, vetokoukku ja webasto. Käyttöön tarjottu auto voi sen sijaan yllättää asiakkaan positiivisesti jollakin muulla ominaisuudellaan kuten lasikatto tai lämmitettävä tuulilasi, mitä ei osannut ehkä toivoakaan.

 

KÄYTTÖ: Osamaksulla ei rajoituksia

Osamaksuasiakas voi pysyvästi säilyttää autossaan työ-/harrastusvälineitään tai muita henkilökohtaisia tavaroita. Hän voi päästää takapenkille koiransa karvanlähtöaikaan tai kuljettaa tavaratilassa sementtisäkkejä ja avattuja maalipurkkeja. Rahoitusyhtiö asettaa ajoneuvojen käytölle hyvin vähän rajoituksia. Luvan etukäteen pyytämällä osamaksuasiakas saa viedä auton yleensä ulkomaillekin.

Vaihtoleasingsopimus puolestaan rajoittaa käyttöä enemmän. Kiellettyä ovat tupakointi, lemmikkien kuljettaminen vapaana istuimilla, auton vieminen ulkomaille, ajaminen yleisen tieverkoston ulkopuolella, jne. Lisäksi auton tulee olla yleensä noudettavissa pk-seudulla, jos liike haluaa vaihtaa sen toiseen vastaavaan 3 vuorokauden varoitusajalla. Vuokra-auton huolimattomasta kohtelusta ja epäsiisteydestä seuraa herkästi ylimääräinen lasku ja jopa sopimuksen irtisanominen.

 

HUOLETTOMUUS: Leasing ilman velkaa ja teknisiä ongelmia

Auton omistamiseen liittyy paljon huolia, joita ei ole vaihtoleasingasiakkaalla. Ajoneuvo pitää säännöllisesti huoltaa ja katsastaa, renkaat vaihtaa sekä yllättävät viat korjauttaa. Kustannukset tulevat epäsäännöllissä erissä, joihin on vaikea varautua. Omaa aikaakin toimenpiteisiin väistämättä menee.

Vaihtoleasingasiakas pääsee helpommalla. Auto käydään säännöllisesti vaihtamassa asiakkaan luona toiseen, jossa kaikki tarvittavat tarkastus- ja huoltotoimenpiteet on juuri tehty.

 

JOUSTAVUUS: Vaihtoleasing ylivertainen

Vaihtoleasingsopimus ei vaadi vuosien sitoutumista kuten osamaksu tai muut yksityisleasingratkaisut. Sopimuksen voi päättää milloin vain alle kuukauden irtisanomisajalla. Se tarjoaa joustavuutta, jos elämäntilanteessa voi tapahtua jokin yllättävä muutos. Autosta ja sen kustannuksista voi luopua myös tilapäisesti loman tai pitkän työmatkan ajaksi.

Auton ostajan ei kannata luopua valitsemastaan autosta useaan vuoteen. Vaihtoprosessi vaatii paljon enemmän aikaa ja vaivaa.

 


 

Kommentoi ja voita Neste MY uusiutuva diesel -tankkauskortti (arvo 50 €)

Perustin yrityksen tuottamaan uusia palveluita luotettavaa, edullista perusautoa tarvitseville. Vaihtoleasingistä on tullut vuoden aikana erittäin suosittu malli autoilla ilman omistamisen murheita. Samoin mahdollisuus 30 päivän koeajoon ja kotiintoimitus on otettu vastaan hienosti. Kokeilen mielelläni uusia ideoita ja arvostan käyttäjien palautetta palvelun kehittämiseksi.