Myyty

Citroen DS4 e-HDi 112 So Chic – Onko yhä maailman kaunein?

Coupémainen DS4 on äänestetty maailman kauneimmaksi autoksi  ja design on voittanut myös useita kansainvälisisiä muotoilupalkintoja. Auto on saanut Euro NCAP -törmäystesteissä täydet viisi tähteä vuonna 2011. Nykyään DS on eriytetty omaksi premium-luokan automerkiksi ja Citroen-tunnus on jäänyt autoista pois.

Tämä Citroen DS4 on rekisteröity käyttöön toukokuussa 2012, viisi vuotta sitten. Kilometrejä on kertynyt mittariin 109 tuhatta. Varusteluun kuuluu automaattinen ilmastointi, matkapuhelinvarustus, penkinlämmittimet, pysäköintitutka, sadetunnistin, sähkökäyttöiset ikkunat ja peilit, vakionopeudensäädin ja vetokoukku. Lisäksi auton mukaan tulee täydellinen huoltokirja sekä kesä- ja talvirenkaat erikoisvantein.


Citroen DS4 tarjoaa hiljaista ja eleetöntä matkantekoa sellaista arvostavalle. 1.6-litrainen diesel on riittävä tämän kokoluokan autolle, jota myös lompakko arvostaa tankatessa. Kuusiportainen automaatti pitää huolen sopivasta välityksestä ja tarvittaessa vaihteistoa voi komentaa ratin takaa löytyvillä viiksillä lähes manuaalin tapaan. Kaksoiskytkentävaihteiston toiminta on joskus vähän hidasta manuaaliin tottuneelle.

Minulle, enemmän rippikouluikäisiin autoihin tottuneelle, pian eskari-ikäinen Citroen DS4 tarjosi muutamia yllätyksiä. Auto esimerkiksi sammuu liikennevaloissa, mutta lähtee toki käyntiin taas, kun nostaa jalan jarrupolkimelta. Tämä Start and Stop säästänee polttoainetta, mutta miten starttimoottori jaksaa?

Matkustamon hiljaisuus ja moninaiset sähkösäädöt tuo mukavuutta ajamiseen. Etupenkit ovat jämäkät ja mukavat istua. Penkin muotoilu antaa hyvin sivuttaistukea. Kuljettajan penkissä on säädettävissä muun muassa istuinkorkeus ja ristiselän tuki. Jos pidemmällä ajomatkalla alkaa häntäluun seutu puutua, saa penkistä päälle hierontatoiminnon. Hyvistä säädöistä huolimatta 185-senttisenä en ole vielä löytänyt täydellistä ajoasentoa. Ratissa voisi olla säätövaraa pari senttiä enemmän.

Citroen DS4 on hyvä keskiluokan auto pienempään liikkumistarpeeseen. Kompakti auto on kaupunkiliikkumiseen omiaan. Auton kulmien hahmottaminen kuskin paikalta vaatii hieman totuttelua. Tarvittaessa mukaan saa helposti pari ihmistä ja pienet matkatavarat tai ostoskassit. Pidempikin matka onnistuu mukavasti hiljaisessa matkustamossa. Äänentoisto ei ole ihan hifitasoa, mutta radion kuuntelu käy varsin mallikkaasti ja järjestelmässä on myös bluetooth puhelinta varten. AUX-piuhalle löytyy paikka keskikonsolin luukun alta, joten oman musiikin saa helposti mukaan, vaikka mielestäni pieni honotus ja botnen puute hieman haittaavatkin kuuntelukokemusta.

Citroen DS4 olisi itselleni juuri sopiva ajoneuvo nykyiseen tilanteeseen, jossa tarve on säännöllinen, mutta vähäinen. Laatu tuo kokonaisuuden reilusti positiivisen puolelle ja havaitut pienet puutteet ovat vain tottumuskysymyksiä.Teemu Korpi

8.6 Total Score
Citroen DS4, 2012

Tyylikäs auto ulkoa ja sisältä. Ohjaustehostin aika nopea, hyvät kyydit. Sisätilat hieman ahtaat isolle henkilölle. Hyvässä ajokunnossa ja siisti. Muutamia pikkunaarmuja, mikä on normaalia auton ikään ja ajomäärään nähden.

Design
9
Ajettavuus
8
Sisätilat
8
Varustelu
9
Tämän hetkinen kunto
9
PROS
  • Pieni kulutus
  • Erittäin hyvin varusteltu
  • Hiljainen matkustamo jopa moottoritiellä
CONS
  • Takapenkki on ahdas aikuiselle
  • Tavaratila on aika pieni perheellisen käyttöön
  • Näkyvyys takaviistoon on vaatimaton

 

 

Perustin yrityksen tuottamaan uusia palveluita luotettavaa, edullista perusautoa tarvitseville. Vaihtoleasingistä on tullut vuoden aikana erittäin suosittu malli autoilla ilman omistamisen murheita. Samoin mahdollisuus 30 päivän koeajoon ja kotiintoimitus on otettu vastaan hienosti. Kokeilen mielelläni uusia ideoita ja arvostan käyttäjien palautetta palvelun kehittämiseksi.