Turvallinen ensiauto on edullinen ylläpitää

Turvallinen ensiauto – kampanja:

Korkeintaan 5-vuotiaaseen ensiautoon LähiTapiola-rahoitus 2,5 % korolla sekä kiinteähintainen liikennekasko.


Ensiauto ennen ja nyt

Aikoinaan ensiauto ostettiin lähes aina 18-vuotiaalle lukio- tai ammattikouluopiskelijalle. Ostos maksettiin kesätyöansioilla tai vanhempien kukkarosta. Auto ostettiin, koska kaikilla ikätovereilla oli sellainen. Kavereiden mielipiteet painoivat merkin ja korimallin valinnassa. Auton ylläpitäminen oli edullista, koska se maksettiin kokonaan käteisellä, se korjattiin itse tai tuttujen toimesta ja yhteiskunta rokotti autoilijoita maltillisemmin. Pieni ostobudjetti johti kuitenkin siihen, että kaikista kokemattomimmat kuljettajat ajoivat liikenteessä autoilla, joissa oli huonoimmat ajo- ja turvallisuusominaisuudet.

Ensiauto hankitaan nyt yhä useammin jo työuran alkaessa. Ostajalla on perusteltu tarve kulkea töihin tai harrastuksiin. Auton valintakriteerinä ei ole niinkään ostohinta vaan autoilun kuukausikustannus huomioiden osamaksut, huollot, polttoaineet, vakuutukset, verot ja pysäköintimaksut. Ajoneuvon pitää olla taloudellinen, turvallinen ja ekologinen. Pieni ja näppärä kaupunkiin. Tilava lastenrattaille ja harrastusvälineille. Järkevä ostos on vähän käytetty auto, joka palvelee käytössä useita vuosia ilman yllättäviä korjauskustannuksia, ja myöhemmin jäännösarvo riittää seuraavan käsirahaksi.

Turvallinen ensiauto

Drive Good tarjoaa valikoiman 2013-2017 ensirekisteröityjä autoja, joiden mittariin ei ole vielä kertynyt paljon kilometrejä ja huoltohistoria on moitteeton. Autot ovat palvelleet ensimmäiset vuotensa yritysleasingkäytössä Suomessa. Leasingyhtiön valikoima sopii erinomaisesti ensiauton ostajille. Alan ammattilaiset ovat hankkineet ne uutena työsuhdeautoiksi pääkriteerinä kokonaistaloudellisuus, toimintavarmuus, turvallisuus ja ekologisuus. Laatumerkkien suosimiseen on ammattilaisella ollut syynsä; ne pitävät arvonsa paremmin kuin autot keskimäärin. Huollot on aina hoidettu tunnollisesti ajallaan ja dokumentoitu asianmukaisesti.

Nuoren vähän ajetun auton rahoitusehdot sopivat hyvin nuorelle omistajalle, jolle ei ole vielä kertynyt säästöjä auton hankkimiseen. Kuukausierät ovat edullisemmat kuin vanhemmalla vuosimalleilla, koska auton vakuusarvo säilyy koko sopimuskauden. Samoin käsirahaa vaaditaan hyvin vähän tai ei lainkaan. Nuoren kuljettajan ei tarvitse tinkiä liikenneturvallisuudesta.

LähiTapiola-autorahoituksen yhteyteen voi valita mukaan edullisen liikennevakuutuksen ja kaskon. Tämä liikennekasko on bonukseton, eli hinta (alk. 54 €/kk) ei riipu aiemmin kertyneistä bonuksista eikä vahinko vastaavasti aiheuta bonusmenetyksiä. Liikennekasko on selvästi edullisin vaihtoehto varsinkin silloin, kun ostajalla ei ole vielä korkea bonuskertymä vuosien virheettömästä ajosta.

Koeaja autoja kuukauden ajan

Ensiauto kannattaa ehdottomasti koeajaa huolellisesti ennen ostamista. Auton voi ottaa meiltä ensin kuukaudeksi vuokralle, jotta voi vakuuttua käytännössä sen soveltuvuudesta suunniteltuihin käyttötarpeisiin. Voit myös vertailla useita vaihtoehtoja keskenään esimerkiksi auto/viikko.

 


Tutustu autoihimme

Tilaa auto koeajoon kuukaudeksi