Ensiauton ostaminen

Update - 2018.05.24

Tarjous ensiauton ostajalle kesäkuun 2018 loppuun saakka

Turvallisen, korkeintaan viisivuotiaan ensiauton ostajalle 720 euron hyvitys autorahoituksen yhteydessä. Etuna on vaihtoehdot:

  1. kuukausierän yhteydessä ei peritä käsittelykulua 12 € ja siten säästö kertyy 60 kuukaudessa tai
  2. ensiauton ostaja palkitaan 720 eurolla, että hän jakaa sosiaalisessa mediassa kuvan uudesta autosta sekä arvostelee ostokokemuksen 1-5 tähdellä.


Ensiauton ostaja ennen ja nyt

Aikoinaan ensiauton ostaja oli 18-vuotias lukio- tai ammattikouluopiskelija, joka rahoitti hankinnan kesätyöansioilla tai vanhempien kukkarosta. Auto ostettiin, koska kaikilla ikätovereilla oli sellainen. Kavereiden mielipiteet painoivat merkin ja korimallin valinnassa. Auton ylläpitäminen oli edullista, koska se maksettiin kokonaan käteisellä, se korjattiin itse tai tuttujen toimesta ja yhteiskunta rokotti autoilijoita maltillisemmin. Pieni ostobudjetti johti kuitenkin siihen, että kaikista kokemattomimmat kuljettajat ajoivat liikenteessä autoilla, joissa oli huonoimmat ajo- ja turvallisuusominaisuudet.

Ensiauton ostaja on nyt yhä useammin jo työuransa aloittanut. Hänellä on perusteltu tarve kulkea töihin tai harrastuksiin. Auton valintakriteerinä ei ole niinkään ostohinta vaan autoilun kuukausikustannus huomioiden osamaksut, huollot, polttoaineet, vakuutukset, verot ja pysäköintimaksut. Ajoneuvon pitää olla taloudellinen, turvallinen ja ekologinen. Pieni ja näppärä kaupunkiin. Tilava lastenrattaille ja harrastusvälineille. Järkevä ostos on vähän käytetty auto, joka palvelee käytössä useita vuosia ilman yllättäviä korjauskustannuksia, ja myöhemmin jäännösarvo riittää seuraavan käsirahaksi.

Ensiauton ostajalle etuja

Drive Good tarjoaa valikoiman 2013-2017 ensirekisteröityjä autoja, joiden mittariin ei ole vielä kertynyt paljon kilometrejä ja huoltohistoria on moitteeton. Autot ovat palvelleet ensimmäiset vuotensa yritysleasingkäytössä Suomessa. Leasingyhtiön valikoima sopii erinomaisesti ensiauton ostajille. Alan ammattilaiset ovat hankkineet ne uutena työsuhdeautoiksi pääkriteerinä kokonaistaloudellisuus, toimintavarmuus, turvallisuus ja ekologisuus. Laatumerkkien suosimiseen on ammattilaisella ollut syynsä; ne pitävät arvonsa paremmin kuin autot keskimäärin. Huollot on aina hoidettu tunnollisesti ajallaan ja dokumentoitu asianmukaisesti.

Nuoren vähän ajetun auton rahoitusehdot sopivat hyvin nuorelle omistajalle, jolle ei ole vielä kertynyt säästöjä auton hankkimiseen. Kuukausierät ovat edullisemmat kuin vanhemmalla vuosimalleilla, koska auton vakuusarvo säilyy koko sopimuskauden. Samoin käsirahaa vaaditaan hyvin vähän tai ei lainkaan. Nuoren kuljettajan ei tarvitse tinkiä liikenneturvallisuudesta.

Vaihto- ja palautusoikeus

Auto kannattaa ehdottomasti koeajaa huolellisesti ennen ostamista. Pääkaupunkiseudulla auton voi ottaa meiltä vaikka kuukaudeksi vuokralle, jotta voi vakuuttua käytännössä sen soveltuvuudesta suunniteltuihin käyttötarpeisiin. Jos kuitenkin ostopäätöksen tekee ns. etänä ja auto toimitetaan ostajalle kotiin minne tahansa Suomessa, ensiauton ostajallakin on mahdollisuus peruuttaa kauppa vielä 14 vuorokauden ajan.

– Tehdään hyvät autokaupat yhdessä

WhatsApp chat DriveGood @ WhatsApp