Myyty

Toyota Yaris Hybrid Active – Edistyksellinen kaupunkiauto

Toyota Yaris Hybrid Active

Drive Good myy Yaris Hybridiä vuodelta 2014, jolla on ajettu 103 tkm. Auto on erinomaisesti varusteltu automaattivaihteistolla, automaatti-ilmastoinnilla, bluetooth-matkapuhelinvarustuksella, navigointijärjestelmällä, pysäköintikameralla ja vakionopeudensäätimellä. Auto teki suuren vaikutuksen vaihtoleasingasiakas Timo Riipiseen.

Jokin aika sitten sain ensikosketuksen Toyotan hybriditeknologiaan ajellessani vuokra-Auriksella Norjassa, ja nyt suorastaan kihelmöi päästä testaamaan Yarisia kotimaan kamaralla. Vaikutuksen tekevät heti moottorin äänettömyys, ajamisen sulavuus (portaaton CVT-vaihteisto), ohjauksen näppäryys ja monipuolinen varustelu.

Tekniikasta kiinnostuneena tutustuin heti Touch & Go -navigointijärjestelmään, joka tarjoaa audiojärjestelmän bluetoothin kera (esim. Spotifyn käyttö kännykästä), peruutuskameran sekä reaaliaikaisen diagnostiikan bensiini- ja sähkömoottorin yhteiskäytöstä ja polttoainekulutuksesta.

Liikkeellelähtö tapahtuu aina sähköllä, joten kannattaa huomioida ympäristön jalankulkijat huolella, jotka eivät kuule moottorin pärähdystä. Suurin plussa ajonautinnossa on ehkä polttoaineen vähäinen kulutus. Ajaminen ECO Modella ja sähkömoottorin nerokas automatisoitu käyttö (mittaristossa EV-valomerkki) antavat vaikutelman, ettei polttoainemittarin viisari pahemmin laske.

Ajaminen on kevyttä, sulavaa ja nautinnollista erityisesti kaupungissa, taajamissa ja pienemmillä teillä – supermarkettien pihassa ja teiden varsilla Yariksen parkkeeraus on vaivatonta pieneenkin ruutuun. Maantieajossa Yaris osoittaa myös tehoja, joskin toisinaan auton kiihdyttäminen on viipyilevää. Jarrutus on puolestaan sulavaa.

Yariksen valkea helmiäismaali ja design (mm. suuri ilmanottoaukko keulassa ja ajovaloihin integroidut LED-päiväajovalot) tuovat autoon tyylikkyyttä, mutta auton takaosasta ei kannata odottaa farmarin tapaisia säilytysominaisuuksia, vaan tilat ovat niukat. Toisin kuin tilavassa ohjaamossa, jossa on jalkatilaa pidemmällekin kuskille. Automaatti-ilmastointi toimii tehokkaasti ja on myös manuaalisesti säädettävissä erikseen sekä kuljettajalle että matkustajalle (ns. DUAL-ominaisuus).

Kaiken kaikkiaan Toyota Yaris Hybrid on parhaimmillaan kaupunkiautona, jossa se kerää jarrutusenergiaa talteen sähkömoottoria varten ja toimii muutenkin ketterästi, hiljaisesti ja sulavasti. Kun kerran pääsee hybridin ajokokemukseen kiinni, on vaikeaa ellei mahdotonta ajatella palaavansa enää perinteisen polttomoottorin pariin. Timo Riipinen

8.4 Total Score
Toyota Yaris Hybrid Active

Auton suosio on perusteltua. Monipuoliset käyttöominaisuudet, vähäinen kulutus ja erinomainen tekninen varustelu vetävät puoleensa monenlaista kuljettajaa. Jos etsit kompaktia, taloudellista ja ympäristöystävällistä autoa, Yaris Hybrid on valintasi.

Design
8
Ajettavuus
9
Sisätilat
7
Varustelu
9
Tämän hetkinen kunto
9
PROS
  • Taloudellisuus
  • Runsas varustelu
  • Näppärä kaupunkiajoon
CONS
  • Takaosan sisätilojen niukkuus
  • Kiihtyvyys maantienopeuksissa

 

Perustin yrityksen tuottamaan uusia palveluita luotettavaa, edullista perusautoa tarvitseville. Vaihtoleasingistä on tullut vuoden aikana erittäin suosittu malli autoilla ilman omistamisen murheita. Samoin mahdollisuus 30 päivän koeajoon ja kotiintoimitus on otettu vastaan hienosti. Kokeilen mielelläni uusia ideoita ja arvostan käyttäjien palautetta palvelun kehittämiseksi.