Myyty

Ford Focus 1.6 TDCi – Taloudellinen farmari

Ford Focus on ollut jo vuosia yksi Top 10 -suosituimmista automalleista Suomessa. Tämän Ford Focus 1.6 TDCi:n testasi vaihtoleasingasiakas Lasse Hillman, ja tässä hänen huomionsa autosta:

8.8 Total Score
Ford Focus 1.6 TDCi 2014

Hyvä perusauto perheen arkeen ja harrastuksiin.

Design
10
Ajettavuus
9
Sisätilat
9
Varustelu
7
Tämän hetkinen kunto
9
PROS
  • Taloudellinen
  • Upea muotoilu
  • Tilava tavaratila
CONS
  • Melu moottoritienopeuksissa
  • Vaatimaton varustelutaso
Tämän kokoiseen autoon 1.6 reilu sata hevosvoimainen dieselmoottori on ihan riittävä, varsinkin kun toisessa vaakakupissa on pieni kulutus ja pienet CO2 päästöt. Huoltokirjassa näyttää olevan kolme huoltoa ja matkamittarissa noin 65 tkm. Kyllä tätä aika pihiksi kulkuvälineeksi voinee sanoa.

Auto on varustettu kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Kätevä ominaisuus on ajotietokoneen ilmoitus isommalle vaihteelle vaihtamisesta, kun moottorin kierrosluku nousee optimi vääntöalueen yli. Fordin tarkka ohjaus on myös yksi auton parhaimmista ominaisuuksista. Start/Stop –toiminto toimii käytännössä erittäin hyvin. Moottori sammuu pysäytettäessä risteykseen ja käynnistyy taas painettaessa kytkin pohjaan. Ominaisuutta ei ainakaan voi syyttää, jos jää liikennevaloissa muiden jalkoihin.

Auton muotoilu on onnistunut ja sisätilat ovat hyvät. Harrastusvälineet, omalta osalta lähinnä salibandy, jalkapallo ja ratsastusvälineet kulkevat hyvin mukana. Tilaa on myös  isommankin perheen kauppareissulle. Auto on hiljainen kaupunkinopuksissa, mutta melutaso nousee hieman häiritsevästi moottoritienopeuksissa. Äänieristykseen voisi näissä pienemmän keskiluokan autoissakin kiinnittää enemmän huomiota. Tämä Focus on varustelutasoltaan Trendline eli aika perustaso. Joku vaativampi kuluttaja voisi arvostaa automaatti-ilmastointia ja keskikonsolin kyynärnojaa.

Kolmevuotias, vain 65 tkm ajettu auto on odotetusti kunnoltaan melko virheetön.Lasse Hillman

 

Perustin yrityksen tuottamaan uusia palveluita luotettavaa, edullista perusautoa tarvitseville. Vaihtoleasingistä on tullut vuoden aikana erittäin suosittu malli autoilla ilman omistamisen murheita. Samoin mahdollisuus 30 päivän koeajoon ja kotiintoimitus on otettu vastaan hienosti. Kokeilen mielelläni uusia ideoita ja arvostan käyttäjien palautetta palvelun kehittämiseksi.