Ilman käsirahaa, oikeasti? Kysymällä se selviää.

Autoliikkeet mainostavat rahoitusta jopa ilman käsirahaa. Tarjous kuulostaa houkuttelevalta varsinkin sellaisista asiakkaista, joilla ei ole antaa entistä autoa vaihdossa. Sana ”jopa” kuitenkin sisältää sen varauksen, että lainaa ei aina myönnetä kokonaan ilman käsirahaa.  Luotonantaja saattaakin siis vaatia esimerkiksi 10% omarahoitusta arvioidessaan hakijan työsuhteen luonnetta ja asumismuotoa sekä auton vakuusarvoa.

Autorahoituksen mitoittaminen

Järkevään taloudenpitoon suositellaan, että velan määrä pysyy varmasti koko laina-ajan alempana kuin sen vakuudeksi asetetun auton arvo. Äkillinen muutos elämäntilanteessa voi pakottaa  realisoimaan auto nopeasti ja silloin myyntihinnalla pitäisi kuitata myös velka pois. Melko riskitön laina vähän ajettuun vaihtoautoon mitoitetaan 10-20% käsirahalla.

Rahoituksen vastaanottaminen edellyttää järkevää harkintaa auton valinnassa. Kannattaa hankkia ajoneuvo, jolla arvioi pärjäävänsä useita vuosia eteenpäin. Pitää välttää nopeasti arvoaan menettäviä aivan uusia autoja sekä käytettyinä katsastustilastojen pohjalla olevia merkkejä ja malleja. Hankinnan jälkeen autossa on syytä pitää aina voimassa laaja liikenne- ja kaskovakuutus sekä teettää huollot täsmällisesti asiantuntevalla pajalla.

Nuorilla, työuransa juuri aloittaneilla ei ole vielä kertynyt säästöjä tai niille voi olla muitakin käyttökohteita kuten oman asunnon hankinta. Silloin voi olla perusteltua mitoittaa suurempi taloudellinen riski autorahoitukseen mieluummin kuin ajaa vaarallisella, vanhalla ajoneuvolla liikenteessä.

Jopa ilman käsirahaa

Jos auton ostajalla on luottotiedot kunnossa ja hänellä on jokin työpaikka (osa- tai määräaikainenkin), positiivinen rahoituspäätös tulee yleensä nopeasti 10% käsirahalla. Rahoitusyhtiöt myöntävät harkinnanvaraisesti lainaa kokonaan ilman käsirahaa arvioidessaan luottoriskin alhaiseksi. Edellytyksinä voivat olla velallisen vakituinen työsuhde tai asuminen omistusasunnossa. Kahden hengen yhteisvelallisuus myös edesauttaa harkinnassa.

Drive Good valitsee tarkoin kaikki myyntiin tulevat vaihtoautot. Suosimme merkkejä ja malleja, jotka tunnetaan luotettavana ja arvonsa hyvin säilyttävänä. Lisäksi jokaisen yksilön lyhyt käyttö- ja huoltohistoria on dokumentoitu. Asetamme hinnat heti kilpailukykyisiksi vertailemalla vastaaviin autoihin Nettiauto.com -sivustolla. Autoillamme on erittäin hyvä vakuusarvo, josta luotonantajat pitävät.

Luottopäätöksen hakeminen

Haemme asiakkaalle luottopäätöksen yleensä jo puhelun aikana ennen auton toimitusta kotiin koeajoon. Osamaksusopimus ei vaadi perusteellista selvitystä perheen tuloista ja menoista vaan yleensä riittää, että hakija vastaa rehellisesti muutamaan olennaiseen kysymykseen. Luotettavat kumppanit, LähiTapiola Rahoitus ja Santander Consumer Finance, myöntävät rahoituksen kuluttajaystävällisin ehdoin.