Autot liikenteeseen ja kauppa nettiin

Autokauppiaalla on myynnissä 30 henkilöautoa ja liiketilaa käytettävissä vain 100 m² (3 m²/auto).

Miten kauppiaan tulee sijoittaa autonsa?


 

Tehtävän ratkaisu on kiinnostava, koska koko Suomessa on kauppoihin pysäköityinä yli 20 000 alle 5-vuotiasta henkilöautoa. Tutkimuksen mukaan 30% kaikista myynnissä olevista autoista on odottanut ostajaansa jo 3..12 kuukautta. Paikka lämpimässä myymälätilassa taajaman tuntumassa maksaa arviolta 300 €/auto/kk. Vaikka lisäkilometrejä ei tule mittariin lainkaan, nuoren auton arvo jatkaa tasaista laskuaan vähintään 200 €/kk. Kustannukset autoliikkeille ovat kuukausittain yhteensä siis 10 miljoonaa euroa, ja ne siirtyvät tietenkin eteenpäin käytettyjen autojen myyntihintoihin.

Jos asiaa ajattelee vielä ympäristön näkökulmasta, niin ei liene oikein pitää vähäpäästöisimpiä autoja vaihtopenkillä, kun suomalaiset ajavat keskimäärin 12 vuotta vanhoilla autoilla. Vanhan veteraanin aiheuttamat CO2-päästöt ja polttoaineen kulutus ovat kaksinkertaiset nykyautoon nähden.

Drive Good – Autokauppa netissä ja mukana liikenteessä

Meidän liikeideamme on pitää auto myyntiaikanakin liikenteessä huolellisen kuljettajan käytössä. Auto ei vie liiketilaa ja käytöstä tuleva tuotto kattaa ylläpitokustannukset ja arvon alenemisen. Kehitimme uuden palvelun ja nimesimme sen vaihtoleasingiksi kesällä 2017.

Pääkaupunkiseudulla asuu runsaasti ihmisiä, jotka haluaisivat luopua kokonaan auton omistamisesta, etenkin velaksi. Vaihtoleasing kiinnostaa, koska palvelu on a) edullinen ja maksu ajomäärän mukaan, b) joustava ilman määräaikaisuutta ja c) huoleton ilman vastuuta auton huoltamisesta ja korjaamisesta. Me viemme leasingasiakkaalle aina toisen auton tilalle, kun entiselle löytyy kiinnostunut ostaja. Kysyntä on yllättänyt positiivisesti ja palaute on erinomaista. Autoja kaivataan palvelun piiriin nopeasti lisää.

Kykenemme nyt myymään autoja selkeästi edullisemmin kuin kilpailijat, koska olemme jopa 1000 €/auto kustannustehokkaampia. Ostajat harvoin ryntäävät liikkeeseen etukäteen ilmoittamatta, joten ehdimme noutamaan ja puhdistamaan kiinnostusta herättävän auton ennen esittelyä ja koeajoa. Tuomme auton usein asiakkaan kotipihaan asti, mikä on parempaa palvelua kuin muilla liikkeillä. Lisäksi julkaisimme juuri uutuutena (asiakkaiden pyynnöstä) mahdollisuuden tilata auto kuukaudeksi koeajoon ennen ostopäätöksen tekemistä. Tämäkin on otettu todella hyvin vastaan.

Kerro meille omasta ideastasi, miten autokauppa voisi palvella vielä paremmin. Jaa myös tätä Autot liikenteeseen ja kauppa nettiin -artikkelia muille.

 

 

Kommentoi ja voita Neste MY uusiutuva diesel -tankkauskortti (arvo 50 €)

Perustin yrityksen tuottamaan uusia palveluita luotettavaa, edullista perusautoa tarvitseville. Vaihtoleasingistä on tullut vuoden aikana erittäin suosittu malli autoilla ilman omistamisen murheita. Samoin mahdollisuus 30 päivän koeajoon ja kotiintoimitus on otettu vastaan hienosti. Kokeilen mielelläni uusia ideoita ja arvostan käyttäjien palautetta palvelun kehittämiseksi.