Auto kotipihaan toimitettuna – Tyytyväisyystakuulla

Kotipihaan koko Suomessa.

Autokaupan toteuttaminen ei jää meillä etäisyydestä kiinni. Toimitamme kotipihaan asti nuoria 1..5-vuotiaita, luotettavia henkilöautoja, joiden huoltohistoria on dokumentoitu. Emme vaadi tilaus- tai kauppakirjan allekirjoitusta ennen koeajoa, mutta kaupan ehdot rahoituspäätöstä myöten on kuitenkin sovittava etukäteen puhelimitse. Kun olet itse koeajanut ja todennut auton sovitun mukaiseksi, voit allekirjoittaa kauppakirjan ja auto jää sinulle.

Emme veloita auton toimituksesta lähiseudulle. Saatamme kuitenkin edellyttää osallistumista kohtuullisiin matkakustannuksiin jollain sovitulla osuudella, jos matkaa kertyy yli 300 km Espoosta. Yleinen käytäntö on myös sopia kaupanteko matkan puoliväliin silloin kun asiakkaalta on vaihdossa tulossa toinen auto.

Vaihtoauto kotipihaan toimitettuna on helpompi ja turvallisempi kuin perinteinen tapa allekirjoittaa paperit automyymälässä. Kotimyynnissä on kuluttajansuojalain mukainen 14 vuorokauden peruutusoikeus kauppaan.

Turvallisempaa autokauppaa

Perinteisessä autokaupassa vaihto- ja palautusoikeus voi monesti päättyä perävalojen kadotessa kauppiaan näkyvistä. Mahdollisten vikojen ilmetessä kuluttajan turvana on toki autoliikkeen vastuu osallistua korjauskustannuksiin, mutta kaupan peruminen kokonaan on toimialalla todella harvinaista. Kuluttajansuoja on kuitenkin huomattavasti laajempi tehtäessä kauppaa etänä.

Silloin kun kauppakirja allekirjoitetaan ja auto luovutetaan asiakkaalle muualla kuin autoliikkeen omassa toimipisteessä, on kyseessä ns. kotimyynti / etämyynti. Ostajalla on kuluttajansuojalain mukaisesti 14 vuorokauden ajan oikeus peruuttaa kauppa ilmoittamalla siitä meille vapaamuotoisella sähköpostilla.

Palautusoikeus on voimassa, jos autolla on luovutuksen jälkeen ajettu alle 1000 km sekä auto on vielä kunnoltaan ja siisteydeltään samanlainen kuin luovutushetkellä. Maksun palautuksesta vähennetään auton käyttökorvausta 0,42 €/km luovutuksen jälkeen ajetun matkan mukaisesti. Mikäli autossa on osamaksurahoitus, maksetaan palautettavasta summasta jäljellä oleva luotto ja korko suoraan rahoitusyhtiölle.

Edullisempaa autokauppaa

Voisi ehkä kuvitella, että kotiintoimitus ja tyytyväisyystakuu näkyisi asiakkaalle korkeampana hintana. Päinvastoin. Mekin säästämme useita satoja euroja, kun autoja ei tarvitse pysäköidä lasipalatsiin Helsingin seudulla kuukausien ajaksi odottamaan ostajaa. Asiointi verkossa ja puhelimessa on autokaupassakin osoittautunut tehokkaammaksi ja edullisemmaksi aivan kuten muillakin toimialoilla. Kilpailu myyjien kesken on avoimempaa, mikä myös on kuluttajien kannalta eduksi.

Joku muu autokauppias saattaa mieluummin tarjota auton toimitusta asiakasta lähimpään ketjun oman liikkeeseen. Kyseessä ei silloin ole kotiintoimitus eikä kuluttaja saa kauppaan peruutusoikeutta. Kannattaa olla tarkkana, sillä tähän käytäntöön on ehkä jokin syy.

 


 

Kommentoi ja voita Neste MY uusiutuva diesel -tankkauskortti (arvo 50 €)

Perustin yrityksen tuottamaan uusia palveluita luotettavaa, edullista perusautoa tarvitseville. Vaihtoleasingistä on tullut vuoden aikana erittäin suosittu malli autoilla ilman omistamisen murheita. Samoin mahdollisuus 30 päivän koeajoon ja kotiintoimitus on otettu vastaan hienosti. Kokeilen mielelläni uusia ideoita ja arvostan käyttäjien palautetta palvelun kehittämiseksi.