Auto kotipihaan toimitettuna – Palautusoikeus 14 vrk.

Kotipihaan koko Suomessa

Autokaupan toteuttaminen ei jää meillä etäisyydestä kiinni. Valitsemme myyntiin nuoria hyväkuntoisia autoja, joiden huoltohistoria on dokumentoitu. Kun kaupan ehdot rahoituspäätöstä myöten on yhdessä sovittu puhelimessa tai sähköpostilla, me tuomme auton pidemmänkin matkan päähän asiakkaan kotipihaan näytille vaatimatta vielä sitoutumista kauppaan. Automme ovat harvoin tuottaneet pettymysiä koeajossa Oulussa, Vaasassa, Tampereella, Turussa, Salossa, Lahdessa, Hangossa, …

Emme veloita auton toimituksesta lähiseudulle. Saatamme kuitenkin edellyttää asiakkaan osallistumista kohtuullisiin matkakustannuksiin jollain sovitulla osuudella, jos kaupassa on tulossa vaihdossa vanhempi auto tai matkaa kertyy yli 300 km Espoosta.

Vaihtoauto kotipihaan toimitettuna on kuluttajalle helpompi ja turvallisempi kuin perinteinen tapa allekirjoittaa paperit automyymälässä. Kotimyynnissä on kuluttajansuojalain mukainen 14 vuorokauden peruutusoikeus kauppaan,

Turvallisempaa autokauppaa

Perinteisessä autokaupassa vaihto- ja palautusoikeus voi monesti päättyä perävalojen kadotessa kauppiaan näkyvistä. Mahdollisten vikojen ilmetessä kuluttajan turvana on toki autoliikkeen vastuu osallistua korjauskustannuksiin, mutta kaupan peruminen kokonaan on toimialalla todella harvinaista. Kuluttajansuoja on kuitenkin huomattavasti laajempi tehtäessä kauppaa etänä.

Silloin kun kauppakirja allekirjoitetaan ja auto luovutetaan asiakkaalle muualla kuin autoliikkeen omassa toimipisteessä, on kyseessä ns. kotimyynti / etämyynti. Ostajalla on kuluttajansuojalain mukaisesti 14 vuorokauden ajan oikeus peruuttaa kauppa ilmoittamalla siitä meille vapaamuotoisella sähköpostilla tai kirjeellä. Noudamme auton omalla kustannuksellamme alkuperäisestä toimitusosoitteesta.

Palautusoikeus on voimassa, jos autolla on luovutuksen jälkeen ajettu alle 1000 km sekä auto on vielä kunnoltaan ja siisteydeltään samanlainen kuin luovutushetkellä. Maksun palautuksesta vähennetään auton käyttökorvausta 0,42 €/km luovutuksen jälkeen ajetun matkan mukaisesti. Mikäli autossa on osamaksurahoitus, maksetaan palautettavasta summasta jäljellä oleva luotto, korko ja perustamiskulut suoraan rahoitusyhtiölle.

Edullisempaa autokauppaa

Voisi ehkä kuvitella, että kotiintoimitus ja tyytyväisyystakuu näkyisi asiakkaalle korkeampana hintana. Päinvastoin. Säästämme useita satoja euroja, kun autoja ei tarvitse pysäköidä lasipalatsiin Helsingissä kuukausien ajaksi odottamaan ostajaa. Asiointi verkossa ja puhelimessa on autokaupassakin osoittautunut tehokkaammaksi ja edullisemmaksi aivan kuten muillakin toimialoilla. Kilpailu myyjien kesken on avoimempaa, mikä myös on kuluttajien kannalta eduksi.

Joku muu autokauppias saattaa mieluummin tarjota auton toimitusta asiakasta lähimpään ketjun oman liikkeeseen. Kyseessä ei silloin ole kotiintoimitus eikä kuluttaja saa kauppaan peruutusoikeutta. Kannattaa olla tarkkana, sillä tähän käytäntöön on ehkä jokin syy.

 

– Tehdään hyvät autokaupat yhdessä